Comença el pas postnupcial

Ahir, dimecres 5 d'agost, aprofitant que havíem d'anar a recollir els quadres que havia presentat al concurs Ramon i Estarriol al Cortalet, amb el meu pare i el meu cosí Arnau vam passar una tarda als Aiguamolls. Fent un cop d'ull a l'aguait Quim Franch ja vam veure que no estaria molt animat allà, així que vam marxar cap a la Rogera. Tot i les últimes pluges, el camí de Can Comes no estava inundat i vam poder aparcar el cotxe a la platja. D'allà vam caminar fins a la llacuna, on ens esperava un espectacle. La llacuna, com sol passar en aquesta època, tenia el nivell d'aigua òptim per a atreure el màxim d'espècies. Ànecs, limícoles, cabussons i cabussets, ardeids, cigonyes...
Un dels primers ocells en que em vaig fixar només plantar el telescopi eraun limícola petit, de potes llargues i estilitzat. Una siseta! A més, territs becllargs, variants i 4 menuts, gambes verdes, roges i una roja pintada, fredelugues, cames llargues, becuts, corriols petits i camanegres... i, potser els més interessants juntament amb la siseta, un remena-rocs i un territ de Temminck. A més, entre els ànecs collverds, un xarrasclet i un ànec blanc; enmig dels cabussets un cabussó collnegre, i sobre les roques xatracs becllargs, un fumarell carablanc, 3 gavines corses, una gavina capnegra... I tot això dient només alguns dels ocells més interessants, ja que la diversitat d'espècies més comunes era enorme.

Siseta      Tringa stagnatilis

Gavina capnegra i xatracs becllargs      Ichthyaetus melanocephalus i Sterna sandvicensis


A més, ja de tornada, passat Can Comas, vam trobar un camp ple amb centenars de gavians argentats i gavines vulgars, i, també parats al terra, 7 cucuts junts! A més, un jove gaig blau es posava al fil elèctric davant nostre.

Cucut      Cuculus canorus

Gaig blau      Coracias garrulus

I amb aquest espectacle de cucuts vam acabar la tarda i vam tornar cap a Girona.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles