L'oca híbrida

Ahir, dissabte 12 d'octubre de 2013, vaig anar als Aiguamolls amb un amic a veure ocells. El dia anterior s'havia observat una oca del gènere Branta que no s'havia identificat.
Així que a les nou estavem al Matà, abans de començar la recerca de l'oca misteriosa. Allà vam veure moltíssims becadells,grassets, titelles, fredelugues, rasclons, cigonyes, blauets, un esparver,...
Vam arribar fins a l'aguait Gall Marí, on, entre xarxets, collverds i cullerots, vam observar tres ànecs cuallargs i dos o tres grisets.


 Ànec cuallarg   Anas acuta

Allà ens van comentar que acavaben de veure l'oca a les Gantes, al Cortalet,i que estava clar que un dels progenitors era Branta hutchinsii, la raríssima oca de Hutchins.
Així doncs, cap al Cortalet s'ha dit!! I entre cigonyes, flamencs, xarxets, gambes roges pintades i gambes verdes, gens difícil de trobar, l'oca híbrida, Oca de galta blanca x oca de Hutchins!!!



 Oca de galta blanca x oca de hutchins   Branta leucopsis x hutchinsii


Gamba roja pintada i flamenc   Tringa erythropus i Phoenicopterus roseus


Gamba verda   Tringa nebularia

Tot seguit vam anar cap a l'estany d'en Pericos, on, com a més destacat, vam observar cinc orenetes cua-rogenques i molts xarxets i cullerots.
I ja per últim l'estany Europa, on vam observar al parella de cignes muts, xarxets, gavines vulgar, fotges, una cuereta torrentera i un fumarell negre.

Comentaris

Elena ha dit…
I les fotos? :-(
Unknown ha dit…
Guillem! Com que vares anar-hi NOMÉS amb un amic. I el teu pare, que no hi era? Un oblit imperdonable.

Enric

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles