Un dia al Baix Ter

Ahir, diumenge 27 d'octubre , vaig anar amb un amic meu al Baix Ter a veure ocells. Ell tenia el matí ocupat i no vam poder marxar fins a les 11, però a tres quarts de 12 ja erem al Mas Pinell, a punt de començar la jornada ornitològica.
Només baixar del cotxe ja es sentien reclamar els mosquiters comuns. Entre ells, de cop, vaig sentir un reclam estrany, un so llastimós, molt menys ascendent que els altres. Aquest reclam corresponia a un mosquiter siberià !!!
A la bassa i els arrossars descansaven més de 1500 gavines capnegres, i una xifra més o menys igual reposaven o volaven pel mar en immensos grups. Es tractava del màxim nombre d'exemplars detectats mai a la província de Girona!!
Dins el grupn de gavines reposaven uns quants xatracs becllargs, i, d'entre ells, de sobte...Sorpresa!! Quatre magnífics xatracs grossos van volar i es van allunyar pel mar. Primera cita al Baix Ter!!
A la bassa també es movien becadells, fredelugues, gavines vulgars i gavians argentats (entre centenars de capnegres), corbs marins grossos, ànecs collverds, un xarxet, titelles, grassets de muntanya, un blauet cueretes blanques...
Mirant el mar, en un grup de xatracs becllargs vam relocalitzar els quatre xatracs grossos, ara pescant a mig quilòmetre de la costa. A més, també volaven estols de baldrigues mediterrànies i balears i algun grupet de corbs marins emplomallats reposaven juntament amb enormes grups de gavines capnegres.

Un cop ho vam tenir tot vist ens vam preparar per a desplaçar-nos fins als arrossars de Pals. Pel camí, vam observar un xoriguer comú i una preciosa femella d'esmerla. A més, en un arrossar, entre moltíssims bernats pescaires i martinets blancs dos capons reials i una vintena de cigonyes blanques.

Als arrossars vam observar, mentre dinavem, un agró blanc, bernats pescaires, titelles, grassets de muntanya, gavians argentats, dos cigonyes blanques i un xatrac que no vam poder identificar degut a la brevetat de l'observació, possiblement un altre xatrac gros.

Un cop vam haver dinat vam anar fins a la Gola del Ter, on vam veure, com a més interessant, fotges vulgars, un passerell, baldrigues mediterrànies i balears, dos cabussons emplomallats i gavines capnegres.

Ja per acabar el dia, vam arribar fins al Ter Vell, on uns blauets no van parar de passar-no per davant tota l'estona i vam observar els primers repicatalons de la temporada.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles