Rasclets als Aiguamolls

Ahir a la tarda vam anar cap als Aiguamolls, ja que feia uns dies que es veia un rasclet al Cortalet, i s'en havien arribat a veure dos. Així que a les cinc de la tarda erem a l'Aguait Quim Franch
.
Martinets, esplugabous, corriols petits, xivites, cames llargues, polles d'aigua i altres omplien la petita bassa que encara quedava davant l'aguait. No vam haver d'esperar gaire, al cap de poc un jove rasclet va sortir de les canyes i va començar a alimentar-se a les vores. S'hi va estar uns minuts i es va amagar. Al cap de poc va tornar a aparèixer i, com abans, va desaparèixer entre les herbes.
D'un altre lloc va sortir un segon exemplar que vam poder contemplar molta estona i que finalment vam deixar mentre era perseguit per una polla d'aigua.







 



Ens vam dirigir amb bici fins a la platja de Can Comes, i des d'allà a peu cap a la Rogera. A la Rogera vam veure un grup de xatracs becllargs, 8 gavines corses, ànecs collverds, bernats pescaires, cigonyes blanques, 4 gambes roges vulgars, 2 gambes roges pintades, xivites, xivitones, cames llargues, gambes verdes i, com a sorpresa, una siseta.

A continuació vam tornar a agafar les bicis i vam anar fins a l'estany d'en Túries. A l'estany, quasi sec, només hi havia gavians, però pel camí vam poder observar aloses, cogullades, trists, passerells, dos torlits i fins i tot una terrerola vulgar!!!

Finalment vam recular fins al Cortalet i ens en vam tornar cap a Girona completament satisfets de la tarda.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles