Territ pectoral

A l'inici del pas prenupcial d'aquest any, vaig fer una entrada titulada "amb bon peu" considerant que l'època de migració començava bé. Doncs això serà el que no tornaré a fer, ja que aquest any el pas va acabar resultant dels pitjors que recordo i després toca menjar-te les paraules.
Però, de tota manera, trobar-te un territ pectoral la primera setmana d'agost, quan tot just la migració ha deixat de només començar a despuntar per passar a fer-se notar, especialment en el cas dels limícoles, és una cosa que et fa ser positiu.

Les closes d'en Barraquer es situen al costat de l'Estany del Cortalet, als Aiguamolls de l'Empordà, a poca distància del centre d'informació, i actualment es troben inundades. Anant cap a l'aguait de les Gantes, ens hi vam parar momentàniament a fer una repassada amb el telescopi i unes fotos als esplugabous, i no el vam localitzar. Més endavant, mentre ja prosseguíem el camí, em vaig parar un moment a mirar un grupet de valones sense ni prismàtics, utilitzant la càmera a mode d'aquests, i els moviments estranys d'un dels individus va fer saltar l'alarma, confirmada per unes quantes fotografies preses al mateix moment. Muntar telescopi, uns quants avisos i indicacions per whatsapp, documentar la cita... i a disfrutar d'un preciós adult d'aquesta espècie neàrtica.

Penjo a continuació unes quantes fotografies de l'exemplar:






Territ pectoral      Calidris melanotos


I una petita fitxa amb un parell d'il·lustracions...


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles