Clanga a Pals!

Avui, dia 12 de gener de 2014, he anat als arrossars de Pals a intentar veure l'àguila cridanera (Aquila clanga) que s'hi està observant.
L'exemplar, un primer any, va arribar al novembre i, després de passar uns dies a la zona, va desaparèixer. Jo no hi vaig poder anar fins dos dies més tard de la seva desaparició, així que (de moment) em vaig quedar sense clanga. Però tot seguit un exemplar idèntic va ser localitzat al Delta del Llobregat. Al blog Frontera Empordà (veure aquí) trobareu una comparació entre aquestes àguiles, on s'acaba deduïnt que són el mateix exemplar.  Dos dies més tard també va desaparèixer del delta del Llobregat. I no s'en va saber res més fins el dia 28 de Desembre, quan va reaparèixer als arrossars i encara hi és.
Així que avui, al les 8 del matí hem arribat als arrossars. Mentre esperàvem que hi hagués una mica més de llum, hem anat a les basses del golf Empordà, on, com a més destacat, hem vist 3 ànecs grisets.


 Mirant ocells al golf

A continuació hem començat la recerca. Becuts, territs variants, moltes gavines vulgars, gavians argentats, 2 gavians foscos, fredelugues, bernats pescaires, grassets de muntanya, cogullades vulgars, martinets blancs, agrons blancs... Hi ha hagut un parell de falses alarmes amb aligots comuns i arpelles vulgars. mentre miràvem una d'aquestes arpelles, de cop, amb ella es creua un altre rapinyaire... arpella pàl·lida! Un mascle preciós, potser no com una cridanera, però val la pena.
A prop del golf Serres de Pals, entre un grup de becadells comuns, hem aixecat un becadell sord! Potser encara no tenim la clanga, però de moment anem prou bé.
A continuació hem fet una altra volta als arrossars, sense èxit tampoc pel que fa a l'àguila. Ai, que no la veurem...
Però havíem d'anar també a l'antic estany i al Mas Pinell., així que ens hem dirigit primer a l'antic estany. Aquí hem vist més o menys el mateix que als altres arrossars, com a més destacable 2 gavians foscos més i un tallarol capnegre. Al Mas Pinell hem vist corbs marins grossos i emplomallats, titelles, cruixidells, mosquiters comuns, ànecs collverds, una fotja, i, com a més interessant, baldrigues balears, mediterrànies i un mascarell.
A continuació, hem decidit de prescindir del Ter Vell i la Gola i hem tornat als arrossars. Allà hem trobat dos altres ornitòlegs que buscaven l'àguila, En Dani Mañas de Solsona i  en Josep Bosch de Santpedor. Tampoc l'havien vist. Cada cop veig més clar que no ens quedarem sense ella de nou.
Hem seguit amb ells una mica i encara hem trobat una altre ornitòleg buscant-la sense èxit, en Xavier Boronado. I mentre parlavem tots cinc, ha arribat en Gabriel de Jesús amb tres persones més, que la tenien localitzada. En Gabriel ha accedit a acompanyar-nos un moment mentre els altre tres esperaven allà.
Així que, en un moment, i ja passada l'hora de marxar, hem arribat i... àguila cridanera!!!!
L'hem pogut contemplar enlairant-se i volant en cercles molt a prop fins a anar agafant alçada. Per fi, tot i que una mica tard, hem pogut tornar a Girona amb l'objectiu complert.




Àguila cridanera     Aquila clanga

(tot el que he pogut aconseguir)      

Comentaris

Anònim ha dit…
i com ho saps que era sord el becadell?????
Unknown ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Guillem Saguer ha dit…
Només el vaig veure volant, peró el vol és més recte i sense canvis de direcció tan sobtats; i en compàració amb els comuns s'el veu més petit i amb el bec molt més curt.

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles