Un matí de migració

El passat dissabte 14 de Setembre al matí vam anar als Aiguamolls. De nou ens trobem en un bon moment de migració, així que hi havia la possibilitat de trobar alguna raresa. Al Matà vam començar a repassar els limícoles buscant el territ pectoral. No hi va haver manera de trobar-lo, tot hi que el mateix dia n'hi van veure un. Però tot i així estava fantàstic. Territs variants, menuts, becllargs, xivites, corriols, valones, xivitones, becadells, capons reials, martinets, cigonyes... Tot un festival.

 Corriols petits   Charadrius dubius
 Cigonya blanca   Ciconia ciconia

Territ becllarg   Calidris ferruginea

De sobte, entre les herbes vaig trobar un becadell sorprenentment robust, bec curt i panxa molt barrada. Vaig correr a buscar la càmera i vaig ser a temps de fer tres fotos molt dolentes, ja que l'ocell va va arrencar a volar, però que van servir per a confirmar les meves sospites. En dos s'aprecien les infracobertores alars fosques, i a l'altra la cua quasi blanca. Becadell gros!!! El segon de la temporada a tota Espanya!
Vam seguim i vam aparcar el cotxe al càmping, i des d'aquí vam caminar fins a l'aguait del Gall Marí. I al davant mateix de l'aguait, sorpresa! Dues cotxes blaves, mascle i femella!
Vam tornar al cotxe i ens vam dirigir cap als prats de Can Comes, on el vam deixar aparcat. des d'allà vam caminar fins a la Rogera. Pel camí, a la platja, vam observar molts corriols camanegres i una àguila pescadora. A la llacuna hi havia poc moviment, alguns flamencs, remena-rocs, gambes verdes i roges, corriols, fredelugues, tètols cuanegres i cuabarrats i alguns territs menuts i variants, a part dels meus primers dos corbs marins grossos de la temporada i moltísssims xarxets, grisets i cullerots.


 Corriols cama-negres   Charadrius alexandrinus

Tornant, des del cotxe, a l'altura de l'Estany Europa, em van cridar l'atenciódos aligots amb la cua molt rogenca i sense barres, execpte una barra subterminal negre. Aligot d'estepa!!! de nou una raresa.
I amb aquestes espècies vam tornar cap a Girona a dinar.

Comentaris

Elena ha dit…
Espero que aquest proper cap de setmana també tinguis sort al Delta de l'Ebre i trobis la raresa que hi vas a buscar!

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles