Sortida a les zones humides del Rosselló

Aquest dissabte14 d'abril l'Apnae va organitzar una excursió a les zones humides del Rosselló.
Vam començar el dia a l'àrea Fitou, amb flamencs, agrons blancs, gambes roges vulgars i pintades, cames llargues, martinets blancs, cabussons emplomallats, arpelles vulgars, cueretes grogues i altres espècies d'ocells típics d'aiguamoll. Un cop ens vam haver reunit la vintena de persosnes que assistíem a l'excursió vam dirigir-nos cap al far de Leucate, zona molt important per a la migració d'ocells. Vam observar-hi còlits grisos, còlits rossos (bimbo!), cotxes cua-roges, mastegatatxes, cogullades vulgars, passerells, un trobat (bimbo!), una merla blava i altres passeriformes. Per desgràcia no bufava prou vent i no vam observar quasi cap ocell en migració activa, només algunes orenetes vulgars i cuablanques i un paràsit cuapunxegut.
El far ens va ocupar bona part del matí, però encara vam tenir temps de visitar la zona de Port- Fitou, on, dins de la mateixa urbanització, vam poder observar una bona estona un parella de preciosos i confiats cucuts reials.
A continuació vam anar a dinar en una zona de canyissars on vam observar agró roig, ànec blanc i abellerol (per mi els primers de l'any).
Un cop vam haver dinat vam deixar la zona de l'estany de Leucate i vam anar cap a l'estany de Canet. Al canal que uneix l'estany amb el mar vam observar-hi un territ becllarg, diferents gambes roges vulgars i un juvenil de gavina menuda. A l'estany, alguns grups de flamencs, fotges vulgars, cabussons emplomallats i un cabussó collnegre. Als pocs tamarius que es trobaven dispersos a les vores de l'estany s'hi acumulaven els mosquiters pàl·lids sedimentats. A continuació vam anar a inspeccionar el mar. Tot i la gran quantitat de gent fent Windsurf, vam observar xatracs becllargs, mascarells, baldrigues mediterrànies, dos garses de mar, corbs marins grossos, dos paràsits cuapunxeguts i un paràsit cuaample (bimbo!!).

 Gavina menuda (Larus minutus)

Tot seguit, ja per acabar el dia vam anar a l'estany de Vilanova-de-la-rahó, on vam observar ànec collverd, ànec cullerot, xarxet comú, bernat pescaire, martinet de nit, corriol petit, fumarell carablanc, cabussó emplomallat i dos oques de galta blanca, espècie rara.
Al acabar d'observar ocells en aquest estany ens vam despedir i cadascú se'n va tornar cap a casa seva, però contents d'haver gaudit d'espècies tant escasses.

Cabussó emplomallat (Podiceps cristatus)

Oca de galta blanca (Branta leucopsis)



Comentaris

Elena ha dit…
Recorda que ens deus vàries rondes de cervesa!!

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles