excursió al Delta

El dilluns 29 d'octubre vaig anar a mirar ocells al Delta de l'Ebre. Vam sortir de Girona a les sis i vam passar unes hores dins del cotxe. Però encara de camí van començar a arribar les sorpreses. El dia anterior havia bufat un vent molt fort, de quasi 130 km/h i les grues havien hagut de parar la seva migració per seguir-la massivament el dia següent. Prop de Mont-Roig del Camp ens va sobrevolar el primer estol, de 84 grues. Prop de l'ampolla, 66 més. A la serralada de darrere Amposta un enorme grup de més de 150 ocells migraven també.
Quan les observacions de grues ja ens sortíen per les orelles vam arribar al Delta. La nostra primera destinació va ser Riet Vell. Vam veure-hi polles blaves, polles d'aigua, corbs marins grossos, ànecs collverds i grisets, teixidors, cabussets, pardals xarrecs, fotges, etc. Vam esmorzar allà i ens vam dirigir cap a l'Encanyissada. Pel camí ens vam parar al Mirador de l'Embut. A més de fotges, ànecs cullerots, collverds i grisets, xibecs, morells de cap roig, cabussons, blauets, arpelles, repicatalons i tot un registre de típics ocells d'aiguamoll, van seguir sobrevolant-nos les grues. En diferents estols, vam estimar-ne uns 170 exemplars més. Finalment vam arribar al mirador de la Casa Verda, a l'Encanyissada. Allà abundaven els ocells nedadors, amb grans nombres de fotja vulgar, xibec i morell de cap roig. Hi havia també cabussons emplomallats i collnegres, dos flamencs, ànecs grisets, polles blaves, becadells comuns, arpelles vulgars i altres ocells. Ens vam dirigir després cap a les Salines de Sant Antoni i la Tancada. Vam veure xivitones, territs variants i menuts, gambes verdes, martinets blancs, pigres grisos, gambes roges vulgars, flamencs, agrons blancs, bernats pescaires, corriols grossos i camanegres i altres a les Salines de St Antoni. A la tancada hi havia també gran nombre d'aus, com ànecs collverds, dos ànecs xiuladors, dos ànecs cullerots, xarxets comuns, un ànec cuallarg, fotges vulgars, 31 cabussons emplomallats, 5 cabussons collnegres, flamencs, etc.
Aquí vam acabar el matí i vam anar a dinar a els Muntells. Quan vam haver dinat, vam anar a l'Illa de Buda i l'Alfacada. Hi havia oques vulgars, ànecs collverds, xarxets comuns, uns 40 ànecs cuallargs, ànecs blancs, bernats, agrons, un cames llargues, un flamenc, gavines vulgars, polles blaves, cabussets i altres.
Finalment, ja per acabar el dia vam fer una última ullada a les Salines de St Antoni i vam sortir cap a Girona de nou.


Polla blava (Porphyrio porphyrio) a Riet Vell.

Comentaris

Elena ha dit…
La sortida està explicada amb molt de detall i molt bé però potser canviaria l'última frase:
"Finalment, ja per acabar el dia vam fer una última ullada a les Salines de St Antoni i vaig aprofitar per menjar-me un parell de pastissets de la fleca dels Muntells -boníssims-; després vam sortir cap a Girona de nou". Què et sembla?? ;-)

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles