Un dia al Delta de l'Ebre

El dia 30 d'octubre de 2011 vam decidir anar a veure ocells al Delta de l'Ebre. De manera que ens vam aixecar a les quatre hora nova (aquest dia es canviava l'hora) i a tres quarts de cinc ens dirigiem cap al Delta de l'Ebre. El primer destí va ser Riet Vell on, entre becadells, martinets, tords, ànecs, cabussons, polles i altres, vam veure un total de 27 espècies. Després vam anar cap a l'Encanyissada i Pont de Través amb centenars de xibecs, fotges, ànecs collverds i ànecs grisets i amb algun corb marí gros, polla blava o alguna arpella que sobrevolava la zona. Un cop vistos els ocells d'allà ens vam dirigir a les Salines de Sant Antoni, un lloc normalment molt bo per limícoles. Per desgràcia havia plogut bastant i hi havia massa aigua. Llavors vam anar cap a la Barra del Trabucador, on vam veure gambes verdes, pigres grisos gambes rojes vulgars, remena-rocs i altres limícoles que no vam identificar, com un estol petit de territs o un tètol que vam poder observar durant pocs segons. També hi vam veure gavians argentats, corbs marins grossos, bernats pescaires, martinets blancs, una gavina capblanca i dos xatracs que volaven molt lluny i que tampoc vam identificar. Ja cap al migdia vam anar a la Tancada on vam veure bàsicament ànecs collverds i entre 1.500 i 2.000 flamencs. Llavors vam anar a dinar a la Casa de Fusta (Encanyissada) i vam tornar cap a Riet Vell on hi havia mes o menys el mateix que al matí. Llavors vam anar a l'Illa de Buda, però pel camí vam veure pilons d'agrons blancs (cada camp inundat en tenia entre 1 i 4!) com ja haviem anat veient durant el dia. A l'Illa de Buda hi havia bernats pescaires, agrons blancs, ànecs collverds, un flamenc solitari i bastants limícoles i gavians però que estaven tan lluny que no els vam poder identificar. finalment es va pondre el sol i la nostra visita al Delta de l'Ebre es va acabar.

Comentaris

Bones Guillem!

Fa poc també vaig estar al Delta de l'Ebre! Un gran lloc, que com ve escrius en el teu relat, està ple d'ocells! És com un petit paradís per els ornitòlegs!

Em penso que ja deus conèixer aquesta web, però per si un cas te la passo:És un portal de gent com tu, que penja les seves observacions en aquesta "llibreta de camp catalana"
http://www.ornitho.cat/

Salutacions!

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles