Sierra de Andújar

El dia 1 de Març del 2011 vam marxar amb cotxe cap a Sierra de Andújar (Jaén) amb la intenció de veure un linx ibèric. Deu hores més tard vam arribar a l'allotjament Los Pinos. El meu pare i jo vam sortir a fer un volt però no hi havia gaires ocells i només vam veure tords, merles, pit-rojos i pardals comuns. Vam sopar allà i vam anar a dormir.
El dia següent va començar bé: garses blaves. Es movien en gran nombre pels arbres de l'allotjament. Vam agafar el cotxe i ens vam dirigir cap a El Encinarejo. Vam anar observant garses blaves la major part del camí en grups que anaven dels pins a terra i de terra als pins. A l'Encinarejo vam veure molts ocells: puputs, pit-rojos, bitxacs comuns, rossinyols bords, cargolets, un picot garser gros, gralles, perdius rojes, tudons, pinsans comuns, corbs marins grossos, bernats pescaires, pardals de bardissa, mallerengues blaves i cuallargues, una àguila marçenca, garses i, per suposat, garses blaves. Després vam començar La Ruta del Jabalí. Allà vam veure la major part d'ocells d'abans més el sit negre i el voltor comú. Al mirador, uns cèrvols van deixar que m'hi acostés molt. A la tarda vàrem estar esperant el linx en un punt de El Encinarejo però va passar quan ja haviem marxat.
El dia 3 vam tornar en aquell lloc de El Encinarejo però ens van dir que en un turò d'allà a prop teníem més possibilitats. Allà vam veure una àguila reial. Desprès de 2 hores vam anar al centre de visitants i després a La Ropera, on vam dinar. Però devia fer poc que el riu s'havia desbordat i tot era un fangar des d'on no es veia l'embassament així que vam tornar al turó de El Encinrejo. Al cap de 2 hores finalment vam tornar a Los Pinos.
Al dia següent vam marxar.

sit negre

garsa blava

pit-roig


picot garser gros
                                                                                                                                                                      

Comentaris

Elena ha dit…
Potser estaria bé que indiquessis més bé els dos punts on es poden veure linxs a El Encinarejo... per si algú també hi vol anar...
Elena ha dit…
... I encara que no veiessis el linx, potser pots penjar el dibuix que vas fer, no???
Mireia ha dit…
Quina aventrra més xula que vas viure durant la setmana blanca! Jo vull veure el dibuix del Linx. Un dia m'has d'acomnpanyar als Aiguamolls de l'Empordà i ajudar-me a identificar els ocells que jo no en sé gens i tu en saps moltíssim!

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles