Vespers i vespertinus

El cap de setmana passat, el dimenge, vam fer una sortida de matí a la zona dels estanys de Leucate i Canet, a la zona de França més propera a Catalunya. Són punts espectaculars per la migració, quan, en dies de vent moderat, cetenars d'ocells en migració activa passen a pocs metres teus. Tot i que hi havia estat altres vegades, no havia enganxat mai el dia amb les condicions perfectes, però aquest dia ho vam fer. Vam passar el matí envoltats de centenars d'orenetes, cueretes grogues i altres ocellets migrant a tocar dels nostres caps. A més, vam observar uns quants nidificants de Cap Leucate, com l'estornell negre, el trobat, el còlit ros i un bimbo, l'hortolà.


 Còlit ros      Oenanthe hispanica
 
Però el més espectacular del dia van ser els aligots vespers. A la platja de Canet, el vent obligava a desenes d'ells (que no paraven d'aparèixer per tot arreu, sols o en grupets de fins a una dotzena) a fer el que podien per avançar, i això incloïa volar a ras de terra o de les onades i fer tan sols un gir d'últim moment per a no topar amb un parell d'humans plantats al mig de la platja amb un telescopi... A més, entre ells també va passar un preciós mascle de falcó cama-roig.




Aligot vesper     Pernis apivorus

En fi, el matí va ser espectacular, però vaig acabar d'aprofitar el dia observant de nou el becadell gros de Fontajau a la tarda.

El cap de setmana següent l'objectiu van ser els falcons cama-rojos, que havien arribat a desenes per la plana de la selva durant la setmana. En una sortida ràpida ahir al matí amb en Josep Barnés i en Marc Casas, en vam observar un total de 16 entre Esclet i Maçanet de la Selva. Res comparable amb els 60 exemplars que corrien un parell de dies abans, però no em puc pas queixar!



Falcó cama-roig     Falco vespertinus


I ja per acabar, cal destacar la bosqueta icterina que he sentit aquest matí cantant per la zona de Fontajau.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles