Al Delta!

Aquest cap de setmana del 15 - 16 de novembre vam anar de nou al Delta de l'Ebre amb els meus pares, en Martí i en Marc. Allà ens vam trobar també amb els nostres amics de la família Giné, en aquest cas només van poder venir en Nito, en Marc i en Nil.

Vam arribar al matí del dissabte, vam anar a deixar les coses a la casa a Poblenou del Delta i vam començar amb l'observació d'ocells. Al llarg del dia, per l'hemidelta sud (Encanyissada, Tancada, Riet Vell, Salines de St. Antoni, Barra del Trabucador i Illa de Buda) vam observar com a a més interessant tres xatracs grossos, un curroc, un bec de serra mitjà, territs tresdits, una garsa de mar, terreroles rogenques, una àguila cuabarrada... I molts, molts, molts corbs marins grossos: a qualsevol lloc on anàvem trobàvem algun grup enorme. I enorme és enorme, el primer grup ens va impressionar tant que el vam comptar dividint el grup de 100 en 100... 1500 exemplars! Els següents grups d'aquestes dimensions (que no van ser pocs) ja no els vam comptar.
Vam acabar el dia recorrent els erms de la Tancada al capvespre buscant el mussol emigrant. No hi va haver sort.


El diumenge ens vam llevar al la sortida del sol a quarts de set del matí i ens vam dirigir de nou als erms de la Tancada per veure si la primera llum del dia portava una mica més de sort. Pel que fa a l'emigrant no la va portar, però ens va regalar tres llebres ibèriques, un becadell sord i els espectaculars picats d'una parella de falcons pelegrins per a esgotar un passeriforme migrant sobre el mar, matar-lo i menjar-se'l tranquilament a la sorra de la platja.
Tot seguit vam anar cap a la badia del Fangar. Des del Goleró ens vam adonar de que tota l'avifauna estava concentrada a l'altre costat de badia, així que ens vam desplaçar cap allà. Dins dels grups de centenars de limícoles només vam saber veure territs variants, territs tresdits i pigres grisos, però ens vam entretenir amb una duna que vam trobar on sembla que hi havien criat grans nombres de Danaus chrysippus, una papallona africana que està colonitzant la Catalunya mediterrània.
Finalment vam anar a dinar als Muntells i vam acabar el dia forografiant polles blaves a Riet Vell de nou.

A continuació ens vam acomiadar i vam tornar cap a Girona.


Algunes forografies:

El Delta de l'Ebre




Polla blava     Porphyrio porphyrio


Danaus chrysippus



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles