Una de rapis

Fa uns dies en Gerard Dalmau ens va comentar a en Marc Casas, en Martí Casadevall i a mi que ens podia portar a veure falcons de la reina a Verges, un lloc típic de l'espècie durant tot el juny i juliol on aprofiten l'abundància d'escarbats de Sant Joan.
Així que ahir a les 18:15 ens vam trobar en Marc, el meu pare i jo i en Gerard i vam anar cap a l'Escala a recollir en Martí. Pel camí ja vam anar veient els primers rapinyaires, aligots comuns i xoriguers. Com que encara ens quedaven algunes hores abans de la sortida dels escarbats, vam anar als arrossars de Bellcaire, on vam observar un esparver cendrós i un falcó pelegrí com a més destacat.

Ja es veia venir que avui la cosa anava de rapinyaires, i així va seguir. En un altre lloc per la zona del Baix Empordà (ho sento, no puc revelar la localització) vam anar a veure el lloc on nidifica una parella d'àguila cuabarrada. I no van decebre, els dos adults posats en unes roques on al cap de poc se'ls van unir els dos polls que ja volaven. Tot un luxe, quatre cuabarrades juntes!!!
Finalment van volar i vam anar ja cap a Verges.

I un cop vam ser allà vam començar a veure que potser els falcons de la reina no ens ho posarien tan fàcil com havíem previst, doncs no en volava ni un. Això sí, un falcó mostatxut, milans negres, etc.
Vaja, rapis, rapis i més rapis. Bé, i tot i que aquests no ho son també van ser prou interessants una parella de torlits que devien tenir el niu per allà.

Finalment vam localitzar un falcó de la reina posat en un arbre, tot i que lluny. El vam observar una estona i ens vam desplaçar fins a una sorrera on hi criaven abellerols, corriols petits, pardals roquers i sembla que també una parella de blauets.

 Falcó de la reina     Falco eleonorae

Allà vam començar a veure els primers falcons de la reina volant, perseguits per una parella de falcons mostatxuts que devien tenir el niu per allà. Al apropar-nos més als falcons també vam poder observar com els mostatxuts empaitaven un astor (un altre rapinyaire!) i un cucut.

Falcó mostatxut     Falco subbuteo


Finalment, anava fosquejant i vam canviar de costat de riu. Es va posar a ploure i no veiem res. Però de sobte va parar i finalment els falcons de la reina van començar a aparèixer del no res, i els vam observar fins que la llum va haver desaparegut del tot.

Finalment vam tornar en Martí a l'Escala i la resta vam anar ja cap a Girona, i d'allà cadascú cap a casa seva.

Comentaris

Elena ha dit…
... i conte contat, ja s'ha acabat!

Una història amb un feliç final :-)

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles