I més falcons!!!

Aquest diumenge 8 de Juny havia de conèixer un altre aficionat als ocells, en Marc Casas, i vam quedar que el duria als Aiguamolls a veure si tornàvem a veure els falcons cama-rojos. Així que vam quedar el meu pare, en Martí Casdevall (que també es va apuntar), en Marc i jo a Fontajau a les set. D'allà vam marxar cap als Aiguamolls.
Vam començar al Matà, on uns dies abans en Ponç Feliu havia observat un rasclet. Malgrat les eves indicacions, però, no el vam localitzar. Això sí, va valer la pena. Vam observar diversos martinets menuts, un martinet de nit i, el millor de tot, una confiada boscarla mostatxuda cantant que ens va tenir entretinguts una bona estona.
 Boscarla mostatxuda     Acrocephalus melanopogon

Tot seguit vam anar a les closes del costat del Cortalet a veure gaig blau. En vam veure 1 o 2, i també un capsigrany.
I ja ens vam dirigir cap als camps on l'altra setmana havíem vist els falcons cama-rojos. No n'hi havia ni rastre, però vam observar un altre gaig blau, milans negres i... sorpresa!! Un confiat cucut reial a tocar del cotxe!

Cucut reial      Clamator glandarius
Fotografia de Marc Casas


Al no tenir sort amb els cama-rojos vam decidir anar a l'Estany de Mornau, on no havíem estat mai però s'hi havien estat veient falcons de la reina. Va ser arribar i topar amb xoriguers petits per tot arreu (la majoria anellats), gaigs blaus, abellerols, pardals roquers, milans negres i, entre la multitud de rapinyaires, almenys 4 falcons de la reina!!


Pardal roquer     Petronia petronia

Falcó de la reina     Falco eleonorae
Fotografia de Marc Casas

Un  cop vam haver vist el que havíem de veure vam anar als Estanys Europa. Pel camí vam observar un estrany rapinyaire, un aligot que diria que es tractava d'un calçat (color clar i barrat per sota i cua blanca amb franja subterminal negra ben marcada), però l'observació va ser molt breu.
Als Europa, com a més interessant vam observar un cigne mut, un blauet pescant una estona molt a prop i dos fumarells carablancs davant l'aguait dels Capons que es van deixar fotografiar de molt a prop.


Fumarell carablanc     Chlidonias hybridus

Finalment vam tornar cap a Girona després d'un altre matí als Aiguamolls.




Comentaris

Elena ha dit…
M'agrada molt el nou disseny del teu blog i trobo molt divertida la foto dels fumarells carablanc - sembla que portin corbata :-)

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles