Segueix la història de la clanga

Com podeu recordar, un dia d'aquests vaig fer una entrada en la que anàvem a buscar (i trobàvem) una àguila cridanera a Pals, que estava hivernant a Catalunya.
Doncs bé, encara hi és. El dia 14 de Gener, dos dies després de que la veiés jo, va ser observada per últim cop a Pals. I al dia següent la van fotografiar a la Closa de Puig, als Aiguamolls. I ha seguit als Aiguamolls com a mínim fins el passat dijous, segurament encara hi és, tot i que un dia va retornar puntualment a Pals.

Doncs així que, amb ganes de poder-la veure millor que l'altre vegada, vaig anar el diumenge 26 als Aiguamolls.
Vam començar a l'estany del Cortalet, on, al sortir el sol, vam poder veure arribar els estols d'oques.
Entre l'aguait Quim Franch i el de les Gantes vam poder veure, com a més interessant, les dos oques rialleres grosses (la pradenca ja feia uns dies que no es veia), dos cignes muts, uns 10 ànecs blancs, moltes anàtides (ànec collverd, ànec xiulador, ànec cullerot, ànec griset, xarxet comú), etc.
Al Quim Franch el fort contrallum va fer que no ens miressim els arbres del fons. Mal fet! Més tard ens van dir que la cridanera havia estat allà.


 Oca riallera grossa     Anser albifrons


 Cigne mut     Cygnus olor


A continuació vam anar cap al Matà. Allà vam començar per la depuradora. Pocs ocells, però sí una sorpresa. En un moment, al camí entre el canyissar, ens vam trobar voltats de senglars tan espantats com nosaltres i que van fugir corrents entre les canyes.

Després, a l'entrada del càmping Almata, vaig veure, entre moltes tòrtores turques, la tòrtora vulgar que està hivernant a la zona, un fet estrany tractant-se d'un ocell estival.
Vam arribar fins a la platja, parant al Bruel, on només vam veure collverds, cullerots, xarxets, grisets i fotges.
Al mar no hi havia res, i a la sorra només uns corriols camanegres i 2 territs tresdits, així que vam tornar cap al Matà.


Territ tresdits     Calidris alba


                        Corriol camanegre     Charadrius alexandrinus                         




A l'estany, com a més interessant, uns 40 - 50 territs variants i moltíssimes fredelugues. També un mascle d'arpella pàl·lida, que tot i ser igual que la tórtora un ocell estival o migrador, està hivernant als Aiguamolls.

Aquí ens vam trobar en Joan Morales i ens va dir que havien vist la clanga al Cortalet. Així que corents cap allà. Però ja no hi era, i vam acabar més o menys amb les mateixes espècies amb què haviem començat.

Així que aquest dia ens vam quedar sense cridanera. Però segueix allà, i ja hi tornarem.

Comentaris

Anònim ha dit…
Ostres! Per fi he trobat a algun lloc un recull de la informació de la cridanera! El blog d'Àlex Ollé també és interessant...gràcies pel post, a veure si hi ha sort quan vagi a veure-la!

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

ocells marins a Cap de Creus i Badia de Roses