S'acaba l'hivern

Ja se'ns està acabant l'hivern. El senyal més clar que he trobat, avui al matí als Aiguamolls, és que ja no queden oques, almenys vulgars. Però sempre es poden veure altres coses...

Avui ens hem llevat aviat i abans de les 8 ja érem als Aiguamolls. Al Cortalet, com ja he dit, el que més m'ha sobtat ha estat l'absència total d'oques vulgars. Després d'haver-s'hi acostumat tot l'hivern, quan un dia de cop no en queda cap veus l'estany buit i silenciós, ja que qui acostuma a fer més sarau són les oques, amb els seus continus crits i baralles.
Però , al Quim Franch, mentre miràvem anàtides variades, dos cignes muts, fotges, i altres ocells comuns han aparegut de sobte volant quatre oques, intentant animar una mica l'estany amb els seus crits. passaven molt a prop, així que a simple vista les he pogut identificar com a oques egípcies.
Ja sabia que hi havia uns quants exemplars per la zona des de feia temps, però encara no n'havia vist cap.
S'han parat just davant l'aguait, de manera que es hi he pogut fer algunes fotos.





Oques egípcies     Alopochen aegyptiaca


A continuació ens hem dirigit cap a les Gantes. Amb l'absència d'oques, la cosa estava bastant calmada, com a més interessant 6 agrons blancs i una vintena d'ànecs blancs.

Així hem reculat i ens hem arribat fins a l'aguait dels Roncaires. Davant l'aguait, a la closa de les Molleroses, hi ha una colònia de cigonyes blanques, i sabia que allà podíem veure una de les cigonyes blanques "grises".
Són tres cigonyes blanques que porten uns mesos pels Aiguamolls, i que tenen el plomatge tenyit: uan és completament negre, una de color gris fosc i una de color gris clar.



Cigonya blanca     Ciconia ciconia   tenyida de gris


Tot seguit hem anat amb cotxe fins al càmping i hem seguit a peu fins a la platja. Pel camí, al Matà, hem pogut veure 4 becuts.

A la platja hem vist prou coses. Com a més interessant, un mínim de 6 calàbries agulles, els 2 ànecs foscos, dos corriols camanegres i una gavina capnegra. Un ornitòleg francès ens ha dit que acabava de veure un exemplar de gavina corsa que ja porta més de 10 dies per la desembocadura del Fluvià, però, degut al sol radiant i la temperatura primaveral, hi havia un gran nombre de gent a la platja que segurament quan hem arribat ja l'havien espantat.


Com que encara ens sobrava una mica de temps hem anat a l'estany Europa i al depuradora d'Empuriabrava. I ja per acabar el matí, hem vist de més interessant dos cignes muts més, dos xivites, una xivitona i alguns altres. I aquí s'ens ha fet hora de tornar cap a casa, amb una calor de primavera que ens recorda que ja s'acaba l'hivern, i que d'aquí poc comença l'època de migració, amb noves sorpreses.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles