Una última oportunitat per al cama-roig

Portava tota la primavera obsessionat en veure el falcó cama-roig, ocell que aquest any m'havia proposat observar. Després de nombroses i infrucutuoses sortides a les millors zones, semblava que la temporada dels cama-rojos ja havia passat. Però, mirant la web Ornitho.cat, vaig veure que una femella subadulta portava quasi dos setmanes a Esclet. A les imatges apareixia posada sobre uns esparsors juntament amb gaigs blaus.
Així que aquest diumenge vam anar a donar una última oportunitat als cama-rojos. Primer vam anar a la zona del prat inundable, però no hi havia ni falcons ni els esparsors que li servien de posador. Així que vam començar a recorrer els camps buscant amb el telescopi els pals d'esparsor.
 Finalment els vam trobar, just al costat de la carretera. Ens hi vam apropar, i allà vam començar a buscar. Quatre gaigs blaus, gavians argentats, cogullades, rossinyols, però ni rastre de cama-rojos. Fins que de cop localitzo la femella a l'altra banda del camp. Bimbo!!!! I quan ja ens disposavem a agafar el cotxe per anar-hi, veig un mascle subadult al costat. Dos exemplars! Ens hi vam apropar amb el cotxe, i ells ni s'immutaven. Finalment es van anar apropant i vam poder disfrutar-los de molt a prop.


Mascle subadult de falcó cama-roig. Ja es poden apreciar
les potes d'un taronja pujat que donen nom  l'espècie.

Femella subadulta de Falco vespertinus

Comentaris

Elena ha dit…
Bé Guillem!!!

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles