el Sàhara francès

Avui, el diumenge 9 de Juny del 2013, hem anat cap a Gruissan, a França, amb l'esperança de veure una raresa que ja hi portava uns dies. L'ocell és una espècie típica dels deserts i semideserts africans, on es camufla la mar de bé excepte quan realitza les típiques corregudes que li han donat nom. Aquest curiós ocell, de forma peculiar, amb el pit sortit, coll prim, cap gros i potes llargues és el corredor.
Així que avui a les 8:45 del matí estàvem a les Salines de Sainte Lucie a punt de començar la recerca. L'ocell havia estat vist als "Bassins nord", una gran zona de terra sense plantes excepte una mica de salicòrnia. Hem quedat desesperançats davant la visió d'un gran espai on un petit corredor podria ser a qualsevol lloc.
Però  malgrat tot, hem tingut un cop de sort. Al cap d'una mitja hora, una ullada amb els prismátics m'ha permès veure un petit bony marró. De cop, el bony ha arrencar a córrer i s'ha parar ben dret i tibat. Havia trobat el corredor!!

Avui, entre les salines i el far de Leucate, també hem pogut obervar ocells d'interès com la terrerola vulgar, la cuereta groga, el còlit ros, l'estornell negre i altres.

 Corredor (Cursorius cursor)

Saline de Sainte LucieComentaris

Elena ha dit…
que xulo que és!

Entrades populars d'aquest blog

Banyoles

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà