Escòcia - Cairngorms

El dia 10 vam marxar de Dunkeld i vam anar cap a Aviemore, als Cairngorms. Vam passar la major part del dia al cotxe, ja que hi havia una distància bastant gran, però des del cotxe vam veure dos perdius d'escòcia (bimbo!) i pel camí ens vam parar a l'Spittal of Muick i el Loch Muick. No hi vam veure gaire res, un esparver, piules dels arbres, mallerengues petites i pinsans comuns, però va servir per estirar les cames en una excursioneta d'uns quants quilòmetres. Finalment vam tornar a Aviemore on vam passar la rersta de la tarda.
El dia següent vam anar a fer una excursió pel Glenmores forest i el Loch Morlich. Vam veure sobretot petits passeriformes forestals, com mallerengues petites, pinsans, mosquiters de passa, etc. És un bon lloc per veure gall fer i trencapinyes escocès, però no vam veure cap de les dues espècies. A la tarda vam anar als Inhs Marshes. Com a ocell més destacable vam veure una arpella pàl.lida, però els aguaits ens van permetre disfrutar de les baralles de dos cabirols mascles per una femella davant nostre. Un cop vam haver vist aquesta zona vam anar al Loch Inhs amb l'esperança de veure morells d'ulls grocs. Llavors no el vam veure, però vam presenciar com una àguila pescadora es llançava, es tornava a llançar i atrapava un enorme peix. Però el peix li va relliscar i va haver de tornar a començar. Quan el va tenir ben agafat va donar unes voltes sobre l'estany, es va reunir amb la seva parella i les dos àguiles van marxar.
El dia 12 vam anar a l'Osprey Centre (centre de l'àguila pescadora), a Loch Garten. Des del centre es podia veure un niu d'àguila pescadora. Quan hi vam arribar no hi havia les àguiles, així que vam fer una excursió fins al Loch Mallachie. Quan vam tornar hi havia un adult d'àguila pescadora en una branca al costat del niu. Fent digiscoping amb els telescopis del centre vam aconseguir fer algunes fotografies prou bones. Després l'adult va marxar i va ser substituit per dos joves. A l'Osprey Centre hi havia també unes menjadores on vam veure pinsans, tudons, verdums i altres ocells alimentatnt-se a les menjadores, a més d'un esquirol i tres talpons rojos que els imitaven. A la tarda vam anar al Higland Folk museum i després vam tornar de nou al Loch Inhs, on un ornitòleg que vam trobar ens va dir que acabava de veure-hi morells d'ulls grocs. Vam caminar un bon tros per la riba fins que vaig veure un ànec que es capbussava i sortia al cap d'una estona. El vaig mirar amb els prismàtics i allà estava un morell d'ulls grocs (bimbo!). Mirant aquella zona vam aconseguir veure deu exemplars, per desgràcia cap mascle adult, que havien migrat. Així que els vam acabar de veure i vam marxar a passar la nostra última nit als Cairngorms.
L'endemà vam començar a anar cap a Inverness, però pel camí ens vam parar a Lochindorb. Allà vam veure unes 200 perdius d'Escòcia, i vaig aconseguir tenir-les a menys de dos metres. I així vam deixar definitivament els Cairngorms.



Perdius d'Escòcia (Lagopus lagopus scotica) al Lochindorb.


Àguila pescadora (Pandion haliaetus) a Loch Garten.

Esquirol (Sciurus vulgaris) a Loch Garten.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles