Fotografia

L'afició de l'observació d'ocells m'ha dut a desenvolupar-ne una altra consistent en intentar captar en fotografies i mostrar allò que tant em captiva de la primera. 

A continuació deixo algunes de les fotografies que resulten del treball amb diferents espècies d'ocells.

Blauet          Alcedo atthis


Abellerol          Merops apiaster

Griva          Turdus viscivorus


Cotxa fumada          Phoenicurus ochruros
Mallerenga carbonera          Parus major

Tudó          Columba palumbus

Mallerenga blava          Cyanistes caeruleus

Cuereta torrenetera          Motacilla cinerea

Pit-roig          Erithacus rubeculaRealització de les fotografies


En la nostra zona, on els ocells fa molts segles que han patit una forta pressió per part de l'home, l'aproximació en quasi totes les ocasions requereix de mètodes especials. A més, l'escenari de cada fotografia es prepara per tal d'obtenir la imatge desitjada en quant a posador, fons, etc.

És necessari atraure l'ocell a aquest escenari i estar amagat dins un hide que impedeixi a aquest percebre la nostra forma i els nostres moviments. 

El mètode utilitzat per atreure és diferent segons l'espècie, però el menjar i l'aigua són els més freqüents ja que són necessitats comunes a totes les aus.

A continuació, algun exemple dels muntatges de hides i escenaris utilitzats per a la realització de fotografies.


Muntatge utilitzat per a fotografiar passeriformes en un hort. Algunes de les fotografies realitzades aquí es poden veure més amunt (cotxa fumada, mallerenga blava i pit-roig).
Muntatge per a fotografiar el blauet i la cuereta torrentera (fotos d'ambdós més amunt). Els peixos eren capturats en el mateix riu per evitar la introducció accidental d'altres espècies i eren alliberats després de cada sessió.Un altre dels muntatges que utilitzo per a la fotografia és un abeurador-menjadora situat a casa del meu amic Marc Casas, amb el qual en mantenim un blog que podeu veure a continuació: http://charcadelpinar.blogspot.com.es/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles