Una sortida en barca més

Tot i la febre dels dos dies anteriors que va fer trontollar les meves expectatives d'assistir per quart any a la sortida en barca de l'APNAE, aquesta va desaparèixer deixant pas a tan sols unes terribles ganes d'ocells. Així que, dissabte al matí, al moll de Roses a embarcar al don Pancho. Aquest cop a la sortida em van acompanyar el meu pare, l'Elena, el meu cosí Arnau, en Martí Casadevall, en Marc Casas, en Gerard Martínez i en Francesc, un amic que vaig conèixer als campaments dels Aiguamolls.
Hi havia hagut molt bones previsions per la sortida, degut a la tramuntana dels dies anteriors i el moment de pas, que malgrat tot no es van acabar de complir. Cap fraret, cap gavot, cap gavina menuda i tan sols unes fugaces baldrigues. Però es va veure prou compensat per algun mascarell, tres gavinetes de tres dits, 8 calàbries agulla, tres gavines corses i el grup de centenars (quasi un miler) de grues que ens van acompanyar migrant a l'horitzó.
Pel que fa a les fotografies, he d'admetre un error dels grossos. Tot i que la càmera estava relativament ben configurada, vaig apretar algun botó sense adonar-me'n, amb la conseqüència d'una pujada de l'iso a 3200 (!!!!) i un soroll que espatlla les fotografies, de manera que se'n salven poques. Per això, la majoria de les següents no tenen gens de qualitat, però serveixen per a il·lustrar l'entrada.

Gavineta de tres dits     Rissa tridactyla



Mascarell     Morus bassanus

Gavina riallera     Chroicocephalus ridibundus


Tot i que el matí havia estat productiu, el dia encara donava per més. Uns entrepans al Cortalet i de nou a buscar ocells. Al Cortalet mateix, un becplaner. Al Matà clars indicis de l'inici del pas primaveral: gambes roges, algunes valones, territs (variants i 4 menuts), els primers 2 camesllargues, corriols petits i grossos, tètols cuanegres, xarrasclets...
Al Bruel, els cabussons emplomallats ja realitzaven la seva dansa nupcial. A més, xarrasclets, 6 xibecs i el corb marí pigmeu, que (per fi!!!!) es va posar una bona estona a una distància raonable.




Corb marí pigmeu     Phalacrocorax pygmaeus


En fi, com sol passar un cop cada any entre gener i març, vam tornar cap a Girona després d'un dia ornitològic complet.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles