Torna la migració

Ja es nota que el pitjor període de l'any ornitològicament parlant (Juny-principis de Juliol) ha acabat. La migració comença de nou, i estant tan solsen els primers dies d'aquesta, es presenta bé.

I no hi ha millor manera de comprovar-ho que passar 12 dies acampat als Aiguamolls, al Mas Matà, i aixecar-se amb unes poques persones cada dia 2 hores abans que la resta per a seguir l'evolució dels ocells a l'entorn del campament.

Vam arribar al dia 16, quan tot just els primers rastres de la migració es començaven a deixar entreveure. Però en aquests dies la cosa pot canviar radicalment, acabant amb espècies com becplaner, martinet ros, boscarla dels joncs (!!), territs menut, becllarg, variant i de Temminck (!!); pòlit cantaire(!!), siseta (!!)...

Bé, i a part, altres d'interessants, com falcó pelegrí, falcó mostatxut, gaig blau, oreneta cua-rogenca, martinet menut, capó reial, òliba...

Un total de 103 espècies i un bon començament de pas postnupcial.

Aquí deixo algunes fotografies que va fer en Marc Casas (ell també era als campaments) per ilustrar una mica l'entrada, ja que jo no duia càmera.


 Blauets (Alcedo athis), el primer al famós posador de l'estany Europa i la parella de sota al Matà.

Rascló (Rallus aquaticus), molt comuns sobretot al Matà amb alguns individus molt confiats.

Jove martinet de nit (Nycticorax nycticorax) a l'aguait Pallejà.

Cames llargues (Himantopus himantopus) al Matà.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

ocells marins a Cap de Creus i Badia de Roses