El passat Diumenge 18 de maig vam decidir anar (un altre cop) als Aiguamolls. Però se'm va acudir que potser podríem mirar de descobrir una mica la zona del nord dels Aiguamolls, per exemple, la bassa de de Pedret i Marzà, on alguna vegada s'havien vist rareses.

Ara bé, al arribar allà capa a les 7:45, i després de fer volar pel camí un torlit i una perdiu, cal admetre que les meves expectatives vans caure de cop. Bé, sí, l'havia mirat pel Google maps, però és molt diferent a l'ordindor que no veure-ho tu mateix. I així que érem davant una bassa de rec amb marges de plàstic, on nedaven uns quants collverds i reposava un grup de gavians, provinents del proper abocador.
Però el lloc, lluny de decepcionar-nos, de seguida va demostrar que sí es mereixia certa atenció. Al baixar del cotxe i muntar el cata, vaig enfocar, ja que no hi havia molt més, el grup de gavians. I al mateix moment la meva atenció es va veure atreta ràpidament cap a un exemplar gros, estilitzat, potallarg i pàl·lid; que va demostrar-me encara més el seu interès al adoptar una postura agressiva amb el coll corbat i les ales entreobertes, que va permetre'm apreciar les axil·lars pàl·lides. Efectivament, un gavià caspi (bimbo!)!!!!


 Gavià caspi     Larus cachinnans


Però la cosa encara no s'havia acabat. Un cop vaig haver acabat amb els gavians, vam fer una petita volta per a observar passeriformes. Ràpidament vam poder observar una femella de bitxac rogenc, vam observar un exemplar i sentir-ne un altre de bosqueta icterina (!!!) i de nou una sorpresa, aquest cop en forma d'ocellet gris i amagadís cantant en una mata. Pel cant i l'aspecte va ser identificat com a... bosqueta pàl·lida occidental!! Un altre bimbo!!

I finalment, quan ja marxàvem i arrencàvem el cotxe, un mascle de falcó cama-roig ens va passar per davant.

A continuació vam anar al Matà, observant pel camí sis gaigs blaus i diversos abellerols. Allà vam passar la resta del matí, veient com a més interessant cueretes grogues, un cabussó emplomallat al Gall Marí, una perdiu de mar, un territ menut, un territ becllarg i 5 batallaires, tres d'ells mascles en plomatge nupcial com mai els havia vist.

Cabussó emplomallat    Podiceps cristatus

 Batallaire     Philomachus pugnax

Territ menut     Calidris minuta

Territ becllarg     Calidris ferruginea


Finalment vam anar tornant cap a Girona, parant Cinclaus on no hem vist res d'interès.

Comentaris

Elena ha dit…
Dos bimbos en un dia, quina sort!!
A mi, però, m'hagués agradat molt veure el batallaire

Entrades populars d'aquest blog

Banyoles

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà