Un altre matí als Aiguamolls

En aquesta època de migració als Aiguamolls centenars d'ocells sedimenten en algunes zones, i entre ells alguns d'escassos. Pel que havia vist el Matà estava espectacular, amb rareses com la gamba groga petita, la boscarla d'aigua o el territ pectoral; a més de molts altres ocells escassos.
Així que ahir, diumenge 20 d'abril, a les 7:30 i sota un cel que amenaçava (juntament amb el meteo.cat) un bon xàfec, el meu pare i jo ja érem plantats al camí del càmping a punt de començar el matí ornitològic.
Centenars de valones, gambes roges vulgars, batallaires, territs (variants, becllargs i menuts), 2 perdius de mar, 4 pigres grisos, cueretes grogues, moltíssimes orenetes vulgars, cuablanques i de ribera, 2 currocs (escassos a la zona) i molts altres ocells omplien l'estany del Matà. I entre ells, el primer escàs del dia, un territ de Temminck!!

Pigre gris     Pluvialis squatarola


Al canyissar del costat la cosa estava també la mar d'animada amb les boscarles. Balquers, boscarles de canyar, unes 2 boscarles mostatxudes i fins i tot un boscaler comú!
En aquest canyissar feia uns dies encara es veia i es sentia cantar la boscarla d'aigua, però ja no hi devia ser, o almenys no cantava.

Després d'una hora des del mateix punt d'observació ens vam desplaçar fins al camp inundat del costat del càmping. Allà, entre les valones, tres preciosos xarrasclets s'alimentaven entre les herbes. En aquest camp cada dia s'havia observat una siseta, així que vam començar a buscar-la. tot revisant amb el telescopi totes les valones, no la sabia trobar.
Per sort, vaig treure l'ull del telescopi i allà la tenia, una siseta just davant nostre!



 Siseta     Tringa stagnatilis


Vam pensar que com que no plovia podíem mirar de fer la volta al Matà, peró abans vam anar fins al Bruel. Allà ens vam entretenir amb un mastegatatxes, dues parelles de cabussó emplomallat, una molt a prop, i un dormidor amb els primers 4 martinets de nit de l'any.



 Cabussó emplomallat     Podiceps cristatus


Vam seguir fent la volta, afegint espècies com martinet ros, fumarell carablanc i boscarla dels joncs, fins arribar al Gall Marí, on seguia el mateix mascle de xibec de fa dues setmanes.

 Martinet ros     Ardeola ralloides


A la bassa de davant de les sitges, com a més destacat 5 tètols cuengres; i cap a la zona entre el Matà i l'aguait Palleja, en uns esbarzers molt densos cantava un boscaler pintat gros!!
El vam aconseguir tenir molt a prop, però, com sol passar amb aquesta espècie, no es va deixar veure.

Vam acabar de fer la volta més o menys amb les mateixes espècies, però quan vam tornar al cotxe ja només ens quedaven 50 minuts per les 12, l'hora de marxar. Així que vam decidir anar a l'estany Europa. Allà cal destacar 3 ànecs blancs, la parella de cignes muts i una gavina capnegra.

Finalment s'ens van fer les dotze i vam haver de tornar cap a Girona.

Comentaris

Elena ha dit…
M'encanta la foto de la parella de cabussons emplomallats!
Guillem Saguer ha dit…
Gràcies,a mi també. Però vaig fer la foto quan ja paraven de fer la dansa nupcial, si l'hagués fet abans hauria sortit millor.

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles