De nou al Baix Ter

Avui, després de les últimes citacions de calàbria grossa al port de l'Estartit, hem decidit anar de nou a la zona del Baix Ter.
Al port no ha sigut gens difícil trobar la calàbria grossa, que pescava darrere l'espigó per protegir-se de les fortes onaades de l'altra banda. L'hem estat observant una bona estona, fins que ha estat massa lluny per a fer-li fotografies. Al port també hem pogut observar corbs marins grossos, emplomallats i 6 molt tardans falciots pàl·lids!!



 Calàbria grossa    Gavia immer

A continuació hem anat al Mas Pinell. Allà hi havia poca cosa, excepte algun collverd, corbs marins grossos, un mascarell, dos baldrigues que no hem identificat, un xatrac becllarg i estols de caderneres i titelles per les dunes.
Així que hem anat cap al arrossars, fent una parada al Golf Empordà on només hi havia cullerots i collverds.
 
Ens hem passat una bona estona recorrent els arrossars, on hem observat grans nombres de gavians, fredelugues, grassets de muntanya i estornells, a més da dos batallaires, arpelles vulgars, puputs, aligots comuns,etc.

Un cop hem acabat amb aquesta zona d'arrossars, hem anat a uns altres a l'antic estany de Pals. Allà es veien les mateixes espècies, excepte per uns quants becuts i moltes gavines vulgars.
I mentre erem aquí (segurament), sense adonar-nos'en, hem perdut una peça de l'acoblador de fer digscoping, fet que poc després ha causat una sèrie de fets lamentables.
Així que en uns altres arrossars del costat, passant amb cotxe, he vist una cinquantena de cigonyes blanques i amb elles... un becplaner al costat de la carretera!!!
Hem aparcat a correcuita el cotxe i, de nou, sorpresa! Una preciosa cigonya negra a escassos metres!
Així que hem baixat sigilosament del cotxe, però, com a mínim jo, amb una emoció incontrolable per tenir una perfecta ocasió de fotografiar aquesta espècie.

He corregut a muntar l'aparell de digscoping i... NO!!  FALTAVA UNA PEÇA!!!
M'he començat a posar nerviós i a lamentar la tregèdia. Així que l'espantadissa cigonya negra s'ha posat tant o més nerviosa que jo, ha emprès el vol i l'hem perdut. I de nou... NOOO!!
I per si no fos poc li he donat un cop a la càmera i ha començat a gravar. I just ha gravat com, empipat i decebut per haver perdut l'ocell, deia: " Ha marxat la cigonya ", com un recordatori d'aquests fets caòtics.

Per tant m'he hagut de conformar amb fotografiar el becplaner, que això sí, per compensar la pèrdua de la cigonya i la peça, no era gens espantadís i s'hi posava bé.



 Becplaner    Platalea leucorodia


Un cop he acabat hem tornat cap al port de l'Estartit, observant pel camí una preciosa àguila calçada.

Al port, al contrari del que pensàvem, la calàbria havia desaparegut, segurament a provar de pescar al mogut mar, on difícilment l'hauriem pogut localitzar per culpa de les grans onades.

Així hem acabat aquest matí al Baix Ter.

Comentaris

Elena ha dit…
SIIII!!!!!

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles