Sortida al Delta

El passat divendres 27 al vespre, vam anar a Sant Carles de la Ràpita per a passar-hi la nit i així l'endemà ser ja al Delta de l'Ebre per anar a veure ocells. Així que el dissabte ens vam aixecar, ens vam vestir i vam anar a esmorzar a l'Encanyissada. Allà hi havia ànecs collverds, cullerots, grisets, blancs i xibecs, fotges, flamencs, capons, arpelles, polles blaves, martinets de nit, esplugabous, fumarells carablancs, cabussons emplomallats i collnegres, corbs marins...

A  continuació vam anar cap a les Salines de Sant Antoni. Només arribar ja vaig localitzar un grup de set xatracs grossos. Els territs menuts, grossos i variants, els remena-rocs, els corriols grossos i camanegres, les gambes roges i verdes, els becuts i altres limícoles es movien per les illetes. També hi havia flamencs, bernats pescaires, martinets blancs, agrons blancs, ànecs i una esplèndida àguila pescadora sobre un pal.



Àguila pescadora   Pandion haliaeetus



Flamenc   Phoenicopterus roseus


Remena-rocs   Arenaria interpres



Seguidament vam anar fins a  la Tancada. Davant, als erms, centenars d'orenetes de ribera i vulgars van començar a aturar-se al terra preveient un fort canvi de temps. Al mirador, fotges, cabussons emplomallats, ànecs grisets, collverds, blancs i un cuallarg i gambes verdes, roges vulgars i una roja pintada.


 Gamba roja pintada   Tringa erythrophus


D'aquí vam anar ja cap a Riet Vell. A la llacuna, a part d'algun martinet ros o polles blaves, no hi havia res gaire interessant, però estaven fent un anellament i vam veure com en deu minuts eren anellats unes quantes boscarles de canyar, un rossinyol bord i dos cotxes blaves.


 Cotxa blava   Luscinia svecica

 
Un cop vam haver acabat amb Riet Vell vam anar cap a dinar al Muntells, i després cap a Migjorn a veure la daurada petita del Pacífic que portava ja un mes a la finca DACSA. Pel camí vam anar veient moltíssims ocells als arrossars, gavines corses, gavians foscos, gavines vulgars, cueretes grogues, ardèids, corriols grossos, fredelugues i altres.

Un cop vam ser a la finca DACSA vam començar a atravessar-la pel mig. Corriols grossos i petits, territs variants, fredelugues i terreroles rogenques descansaven enmig del prat d'herba, juntament amb centenars, per no dir milers, de cueretes grogues i orenetes que també havien hagut de sedimentar per culpa del vent que ja havia començat a bufar. I de sobte vaig veure la primera daurada grossa. Vam anar cap allà i n'hi havia cinc més. I entre elles, la daurada petita del pacífic!!



 Daurada petita del Pacífic   Pluvialis fulva


Vam anar fins al mirador de l'illa de Buda, on vam veure xarxets, ànecs cuallargs, xarrasclets i més de 4000 capons reials com a més interessant. A continuació vam començar a recular, però vam parar un moment en una petita bassa al mas de la Comandanta plena de limícoles i un fumarell carablanc que s'ens va parar molt a prop.



Fumarell carablanc   Chlidonias hybridus



I a partir d'aquí ja vam començar a tornar cap a Girona, després d'un esplèndid dia al Delta.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles