Las Tablas de Daimiel

Aquesta Setmana Santa vam anar a Las Tablas de Daimiel. Aquí explicaré aquests dies i els ocells que he vist.
El primer dia, el 16/4/11, a les 8:30 vam sortir de Girona. El viatge va ser força avorrit fins que vam entrar a Castella la Manxa. Hi vam veure una àguila calçada, currocs, un grup de gangues, corbs, perdius rojes i, tot i que jo no el vaig veure, un sisó. Vam arribar a la casa, anomenada El Labriego, a Fuente el Fresno. Després vam pujar a un  molí i pel camí vam veure ballesters, cogullades vulgars, còlits negres,un grup d'uns 30 xoriguers petits, etc.
El segon dia vam anar al centre d'informació de Las Tablas de Daimiel i després vam anar a fer algun itinerari pel parc. Primer vam anar a veure la llacuna d'aclimatació, que servia per criar espècies d'anàtides amenaçades. Després vam seguir tot veient cruixidells a pilons. A les llacunes vam veure fotjes amb pollets, morells de cap roig, ànecs collverds, un ànec capblanc, esplugabous, martinets blancs, xibecs,  fumarells carablancs, 2 xarxets marbrencs, etc. Després vam anar cap a Las Lagunas de Ruidera, un seguit de 15 llacunes que forma el Guadiana al seu naixement, amb uns 25 km d'extensió. Vam dinar allà i vam veure-hi ànecs collverds, corbs marins grossos, cabussons emplomallats, un xibec, un ànec domèstic, un agró roig, pinsans comuns, etc. Després vam intentar visitar un poblat ibèric anomenat El Cerro de las Cabezas, prop de Valdepeñas, però estava tancat.
El 18/4/11, el tercer dia, vam anar a fer una visita guiada a Las Tablas de Daimiel. Vam veure la major part de coses d'ahir tot i que algunes en més quantitat, com l'ànec capblanc. Després vam anar a fer una visita guiada amb cotxe. Primer ens van dur a veure una fotja banyuda. Vam seguir fent la visita guiada i vam veure fumarells carablancs i negres i on feien el niu, cruixidells, una casa que encara tenia una barca de les que es feien servir abans per pescar i ens van explicar moltes coses. La visita va durar en total, entre el tros a peu i el tros en cotxe unes 5 hores. Vam dinar i després voliem anar al Castell vell de Caltarava. Estava tancat però estava situat en una zona pantanosa i també hi vam veure ocells: cames llargues, fredelugues, un agró blanc... Després vam anar a Ciudad Real i pel camí vam veure uns sisons en un camp molt ben posats i força a prop. Per desgràcia, tan bon punt vam tenir la càmara preparada van volar. El quart dia vam anar al parc natural de Cabañeros. Hi vam veure i sentir cucuts, puputs, oriols, un milà  reial, un àguila calçada, garses, merles i fins i tot algun ramat de cèrvols. Vam dinar uns entrepans i vam anar a un observatori d'una colònia de cigonyes. Després vam anar a Alcoba i pel camí vam veure un voltor que no podia volar. A Alcoba ho vam explicar i ens van dir que era que havia menjat massa. Allà també ens van indicar on hi havia el posador d'una àguila imperial. No la vam veure però sí que vam veure cogullades vulgars, capsigranys, botxins i pardals de passa.

A Las Tablas de Daimiel he pogut veure tres espècies d'ocells molt amenaçades a Espanya: l'ànec capblanc, el xarxet marbrenc i la fotja banyuda.


 Ànec capblanc


Xarxets marbrencs



Fotja banyuda

Fumarell carablanc

Cruixidell

Capsigrany
Cogullada vulgar

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles