Els coraciformes de Catalunya


Els coraciformes són uns dels ocells més acolorits que es poden veure a Catalunya, on n'hi ha quatre espècies: el gaig blau, la puput, el blauet i l'abellerol.

El gaig blau (Coracias garrulus) és un ocell que per la forma recorda al gaig, tot i que no és de la mateixa família. És tot ell blau, excepte el dors, que és de color marró. És inconfusible si el veiem bé. Viu en ambients de secà i sol aturar-se en perxes elevades. Cria en orificis dels arbres o en caixes niu.

La puput (Upupa epops) és d'un marró taronjós, amb les ales blanques i negres. Té una cresta que pot aixecar quan s'estressa. Se la pot trobar en molts llocs (prats, zones arbrades i dalt de parets). Nia en forats d'arbres o de murs.

El blauet (Alcedo atthis) és un ocell pescador que viu en zones amb aigües bastant netes. El dors i les ales són blau verdós i la panxa taronja.

L'abellerol (Merops apiaster) és un dels més acolorits. Té en el seu plomatge tons de blau, verd, vermell i groc. Se sol parar en els fils elèctrics i captura insectes en vol. Nia en colònies en forats excavats en parets de sorra.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

On observar ocells als Aiguamolls de l'Empordà

Banyoles